Van Dale Vertaalbureau - Italiaans

Veel mensen associëren Italiaans in de eerste plaats met de goede dingen van het leven. Italiaans is voor hen de taal van cultuur, gastronomie, mode en vakantie. Dat is all ... Lees meer

€ 0,00
Lid van Thuiswinkel WaarborgGratis verzending vanaf 19,95 euroBinnen 14 dagen gratis retourneren
Omschrijving

Veel mensen associëren Italiaans in de eerste plaats met de goede dingen van het leven. Italiaans is voor hen de taal van cultuur, gastronomie, mode en vakantie. Dat is allemaal zeer juist. Maar Italiaans is ook de taal van de derde economie van de EU, met bekende concerns als Fiat en Generali. Behalve in Italië zelf wordt Italiaans ook gesproken in het zuiden van Zwitserland. In totaal heeft de taal zo'n zestig miljoen moedertaalsprekers.

Bij het gebruik van de Italiaanse taal komt wel iets meer kijken dan verzuchtingen als mamma mia, la dolce vita of dolce far niente. Zo zijn er veel Italiaanse woorden die ons bekend voorkomen, maar die toch nét iets anders betekenen. Zoals het woord firma. Dat kun je in het Italiaans niet gebruiken in de betekenis 'bedrijf'. Het Italiaanse firma betekent namelijk 'handtekening'. Een bedrijf noem je een ditta of een azienda. Een ander lastig woord is avvisare. Dat betekent niet 'adviseren', maar 'laten weten' en 'waarschuwen'.

Verder zijn bij zakelijke correspondentie cultuurverschillen belangrijk. Zo hechten Italianen veel meer dan Nederlanders aan het gebruik van titels als dottore.

Wie in het Italiaans communiceert, wil goed voor de dag komen. Alle reden dus om te kiezen voor de zekerheid van een professionele vertaling van vertaalbureau Van Dale Vertalingen.

Waarom Italiaans vertaalbureau Van Dale Vertalingen?

Bij vertaalbureau Van Dale Vertalingen bent u aan het juiste adres voor een perfecte Italiaanse vertaling. Onze vertalers en revisors zijn allemaal moedertaalsprekers en academisch geschoold. Zij hebben bovendien kennis van de specifieke Italiaanse cultuur. Tevens zijn zij speciaal geselecteerd op hun uitgebreide werkervaring en vakspecifieke kennis.

  • Vertaald door de beste vertalers
  • 100% revisie door vakspecialisten
  • ISO 9001-gecertificeerd en conform NEN-norm 15038
  • Klantspecifiek terminologie- en tekstbeheer
  • Met Van Dale-kwaliteitsgarantie
  • Vakvertalingen: financieel, juridisch, medisch, technisch, beleidsteksten, jaarverslagen & corporate communicatie,  marketing & communicatie

Vraag direct een vrijblijvende offerte aan of neem contact met ons op via 088-VDTALEN (088-8382536).

Klantbeoordelingen
Beoordeel het product en help anderen
We horen graag wat je vanVan Dale Vertaalbureau - Italiaansvindt.
Beoordeling


Bestellen