Van Dale Spreekwoordenboek (Paperback)

Inkijkexemplaar

Spreekwoorden – wie gebruikt ze niet?

Deze ‘aloude volkswijsheden’ spelen dagelijks een rol in onze communicatie en zijn van grote betekenis v ... Lees meer

Direct leverbaar
€ 24,99
-
+
Lid van Thuiswinkel WaarborgGratis verzending vanaf 19,95 euroBinnen 14 dagen gratis retourneren
Omschrijving

Spreekwoorden – wie gebruikt ze niet?

Deze ‘aloude volkswijsheden’ spelen dagelijks een rol in onze communicatie en zijn van grote betekenis voor onze woordenschat. Geliefde spreekwoorden als stille wateren hebben diepe gronden of je kunt nooit weten hoe een koe een haas vangt hebben na vijf eeuwen nog steeds niet aan zeggingskracht ingeboet. 

Door de jaren heen veranderen spreekwoorden weleens van betekenis, van vorm of ze verdwijnen helemaal uit ons vocabulaire. Maar er komen ook geregeld nieuwe spreekwoorden bij: dit kunnen citaten van politici, fragmenten uit liedjes, reclameslogans, filmcitaten of zelfs literaire citaten zijn. Bovendien ‘leent’ het Nederlands geregeld spreekwoorden uit andere talen, van het Chinees tot het Duits.

Dit spiksplinternieuwe Van Dale Spreekwoordenboek is samengesteld door Dikke Van Dale-hoofdredacteur Ton den Boon en biedt een compleet overzicht van de meest gangbare Nederlandse en Vlaamse spreek woorden – verlucht met kleurrijke illustraties, korte essays over de herkomst van onze spreekwoorden en vele citaten uit de Nederlandse en Vlaamse media en literatuur.

Over de auteur:

Ton den Boon is sinds de jaren negentig werkzaam als hoofdredacteur van de Dikke Van Dale. Hij is auteur van diverse boeken over taal, literatuur en beeldende kunst. Hij publiceert driemaal per week de taalcolumn in Trouw en is geregeld te gast op radio en tv.

Specificaties
Meer informatie
Auteur Ton den Boon
Pagina's 396
Druk 1
Imprint Van Dale
Uitvoering Boek - paperback
Publisher name VBK Media
ISBN 9789460774454
Verschijningsdatum 1 mei 2018
Klantbeoordelingen
Beoordeel het product en help anderen
We horen graag wat je vanVan Dale Spreekwoordenboek (Paperback)vindt.
Beoordeling


Bestellen