Dikke Van Dale Online (kwartaaltoegang)

Direct leverbaar
€ 20,00
-
+
Lid van Thuiswinkel WaarborgGratis verzending vanaf 19,95 euroBinnen 14 dagen gratis retourneren
Omschrijving
  • Inclusief Van Dale App (iOS en Android)
  • Altijd up-to-date: bevat de nieuwste woorden
  • Uitgebreide zoekmogelijkheden, waaronder zoeken naar voorbeeldzinnen
  • Naar eigen voorkeur in te stellen, van interfacetaal tot lettergrootte
  • Werkt in elke browser en elk besturingssysteem, dus ook op uw tablet
  • Overal inloggen waar u internettoegang hebt
  • Nooit meer software installeren
  • Geen vast abonnement, dus nooit last van opzegtermijnen

Krachtig zoeken in Van Dale Online

Zoeken naar de exacte bewoordingen, controleren of de spelling klopt, verklaren van moeilijke woorden, luisteren naar de juiste uitspraak, weten hoe de spellingregels toegepast moeten worden of gewoon de best passende vertaling vinden. Achter welk scherm u ook zit: Van Dale Online staat voor u klaar.

Het antwoord op uw taalvragen vindt u eenvoudig en snel. Na invoer van uw zoekopdracht worden alle voor u beschikbare bronnen tegelijk doorzocht. Op het scherm kunt u direct zien waar iets gevonden is. Dit kan bijvoorbeeld een trefwoord zijn, een voorbeeldzin of een artikel over een taalregel. Mocht u verder willen zoeken binnen het resultaat, dan kan dit uiteraard ook.

Van Dale Groot woordenboek van de Nederlandse taal

De Dikke Van Dale is een woordenboek met een eigen karakter. Het kenmerkt zich door gedetailleerde omschrijvingen en literaire citaten. Nieuwe woorden worden pas definitief opgenomen na een strenge selectie. ‘Oude’ woorden worden relatief lang gehandhaafd, zodat ook lezers van oudere teksten er goed mee uit de voeten kunnen. Het resultaat van deze werkwijze is een overzicht van het ontstaan en de ontwikkeling van de woordbetekenissen in het Nederlands. De Dikke Van Dale beschrijft gevestigd en historisch Nederlands van ca. 1880 tot nu.

De ‘Dikke’ in detail

De circa 280.000 trefwoorden worden behandeld op vier niveaus. In de kop staat taalkundige informatie als klemtoon, uitspraak, woordsoort, woordgeslacht, verbuigingen en vervoegingen. Op het betekenisniveau wordt het gezochte woord gedefinieerd en worden synoniemen en antoniemen benoemd. Op het voorbeeldniveau worden vaste combinaties, uitdrukkingen, spreekwoorden en citaten gegeven. Tot slot is er het etymologieniveau, met herkomstinformatie en woordgeschiedenis. Hier is vaak ook een datering terug te vinden. 

Specificaties
Meer informatie
Taalrichting NL-NL
Periode Kwartaal
Gebruik Professioneel
Klantbeoordelingen
Beoordeel het product en help anderen
We horen graag wat je vanDikke Van Dale Online (kwartaaltoegang)vindt.
Beoordeling


We vonden andere producten die je misschien leuk vindt!

Bestellen